Een stiltewandeling op Vlieland

Kom tot rust tijdens een stiltewandeling op Vlieland

In ons dagelijks leven hebben we vaak continu drukte om ons heen en staan we niet echt stil bij alles wat er om ons heen gebeurt.

Tijdens een wandeling kletsen we het liefst even bij met een vriendin of collega of luisteren we ondertussen naar een podcast of muziek.

Een mooi uitspraak van Mahatma Gandhi is: “Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker”.

En dat is ook de essentie van een stiltewandeling. Bij een stitewandeling ligt het wandeltempo laag waardoor je zo goed mogelijk stil kunt staan bij je omgeving.

Het doel van een stiltewandeling is om meer in contact te komen met jezelf en met de natuur. Het zorgt voor rust, helpt tegen stress, je krijgt er nieuwe energie van en het zorgt voor creativiteit.

Tijdens een stiltewandeling ben je volledig aanwezig in het nu en stel je je zintuigen open voor de natuur. Je focust je op wat er nu is en hebt minder last van je gedachten.

Je richt je aandacht volledig op wat je op dat moment ziet, hoort, ruikt en voelt en bent je volledig bewust van je lichaam en van je omgeving.

Wandelen alleen al is goed voor je lichamelijke gezondheid en brengt rust. De stilte helpt je om meer aanwezig te zijn in het huidige moment en je meer verbonden te voelen met jezelf en alles om je heen. Je voelt de wind door je haren of de warmte van de zon op je huid. Je hoort het geluid van je eigen voetstappen en de vogels om je heen.

Je ziet de wereld met een frisse open en nieuwsgierige blik, vol verwondering.

Een stiltewandeling is onderdeel van onze 3-daagse retraite op Vlieland. Bekijk hier het programma en verdere informatie.

Neem contact op

Interesse? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Dankjewel. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oops... er ging iets fout. Probeer het nog een keer.